Tijdelijke Subsidieregeling Ontwikkeladvies Vijfenveertigplussers

Ruim 25.000 werkenden die 45 jaar of ouder zijn, kunnen zich aanmelden voor een Ontwikkeladvies. Met dit persoonlijke loopbaanadvies krijgen ze een beeld van hun situatie op de arbeidsmarkt en kunnen ze met een loopbaancoach bepalen welke stappen ze kunnen nemen om gezond en werkend de pensioenleeftijd te bereiken. Minister Koolmees van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft debijbehorende subsidieregeling opengesteld.
In een snel veranderende arbeidsmarkt is het voor werkenden verstandig om regelmatig na te denken over de toekomst van het beroep en hun persoonlijke ontwikkeling. Maar in de praktijk komen mensen daar niet altijd aan toe. Zeker als ze goed op hun plek zitten en een druk leven leiden.
Het Ontwikkeladvies helpt tijdig na te denken. Samen met een loopbaancoach kunnen 45 plussers vragen nalopen als: wat kun je, wat wil je, hoe ziet de toekomst van je vak eruit en wat is ervoor nodig om in de toekomst gezond en met plezier te blijven werken in hetzelfde of in een ander beroep? Het resultaat van het Ontwikkeladvies is een persoonlijk Ontwikkelplan voor de komende jaren.
Het Ontwikkeladvies is een van de maatregelen uit het Actieplan Perspectief voor Vijftigplus. De gesprekken zijn beschikbaar voor zeven beroepsgroepen, zoals catering-, en verkoopmedewerker en secretarieel werk, hier is 20 miljoen euro voor beschikbaar.
Minister Koolmees hoopt dat veel mensen er gebruik van gaan maken. ‘Bij vijftigers die na een lange loopbaan hun werk verliezen, zien we soms dat er achterstand is op het gebied van scholing. Dat maakt solliciteren lastiger. Door eerder in je carrière na te denken over de toekomst, kun je dat helpen voorkomen.’

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meld u hier aan voor onze Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.